Top 10 intrebari despre cancerul pulmonar

Bolnavii de cancer pulmonar dar si persoanele care doresc sa se informeze si sa inteleaga aceasta afectiune au accesul de saptamana aceasta la volumul “Top 10 intrebari despre cancerul pulmonar”. Volumul este conceput sub forma unui ghid pentru bolnavii de cancer pulmonar, fiind intregit si de un dictionar explicativ al termenilor folositi in practica medicala. Ghidul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul www.invingemcancerul.ro.

30 de cazuri de cancer pulmonar la 100.000 de locuitori

Un astfel de ghid adresat bolnavilor de cancer pulmonar este necesar avand in vedere ultimele statistici care arata un numar ridicat de pacienti cu aceasta afectiune.

“Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm in randul barbatilor si al patrulea ca frecventa la femei. In Romania, potrivit studiului Globocan din 2008 (1), se inregistreaza o incidenta de 30 de cazuri la 100.000 de locuitori”, a precizat dr. Iustin Fusu, vicepresedintele Ligii Romane de Cancer.

Care sunt principalele cauze ale cancerului pulmonar

Principala cauza a cancerului pulmonar este, conform statisticilor, fumatul. Astfel ca barbatii care fumeaza au un risc de 17% de a face cancer pulmonar, in timp ce in cazul femeilor care fumeaza riscul este de 12%.

Specialistii atrag atentia ca, de cele mai multe ori, diagnosticarea cancerului pulmonar este tarzie, din cauza lipsei evidentei simptomelor.

In acest caz, lansarea ghidului “Top 10 intrebari despre cancerul pulmonar” este necesara in vederea preventiei si a incurajarii pacientilor sa consulte la timp medicul.

Intre autorii acestui ghid se numara specialisti recunoscuti in domeniu, prof.dr. Florin Mihaltan, presedinte interimar al Societatii Romane de Pneumologie, Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” Bucuresti, dr. Sorin Vancea, Presedintele Sectiunii de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie, Spitalul “Victor Babes” Timisoara, dr. Dana Stanculeanu, Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu”, dr. Iustina Fusu, vicepresedinte al Ligii Romane de Cancer.

Lansarea volumului face parte din campania “Castiga timp! Cancerul pulmonar iti poate fura timpul!”.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • neli pisla spune:

    ce inseamna adenocarcinom de tip acinar ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.