Tinerii care petrec mult timp pe retelele de socializare risca tulburari psihice

Adolescentii care petrec mai mult de trei ore pe zi pe retelele de socalizare au risc mai mare de a suferi de tulburari psihice. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health, potrivit Reuters.

Pe parcursul cercetarilor s-a descoperit ca adolescentii care au petrecut mai multe ori retele precum Facebook, Instagram sau Twitter prezentau un risc considerabil mai mare de a suferi de anxietate, depresie si singuratate.

Si, oamenii de stiinta au mai observat ca acesti adolescenti aveau tendinte mai accentuate spre agresivitate, bullying, ori prezentau un comportament antisocial.

„Multe studii realizate pana acum au asociat utilizarea platformelor sociale de sanatatea adolescentilor, insa doar cateva au analizat aceasta asociere. Studiul prezent concluzioneaza ca adolescentii care petrect mult timp pe social-media au riscuri mai mari sa dezvolte probleme. Totusi, nu putem concluziona ca media sociala provoaca probleme de sanatate mintala, dar credem ca mai putin timp petrecut pe retelele de socializare ar putea fi mai benefic pentru sanatatea adolescentilor”, a declarat Kira Riehm, autorul studiului, conform sciencedaily.com.

In cadrul studiului au fost analizati peste 6.000 de adolescenti americani, cu varste intre 12 si 15 ani.

Cercetatorii care au realizat acest studiu spus ca, desi concluziile sunt ingrijoratoare, medicii pot depista la timp semnele unor tulburari psihice, iar pentru asta se pot ajuta de calcularea perioadei de timp in care tinerii folosesc retelele de socializare.

Etichete: tulburari psihice, retele de socializare, sanatate mintala adolescenti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.