Timis: Activitatea sectiei de radioterapie a fost sistata din cauzat unor demersuri birocratice

Activitatea Sectiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timisoara a fost sistata, joi din cauza unor proceduri birocratice intre spital si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

„Vineri va fi reluata activitatea aparatului. Noi am transmis dosarul la CNCAN pentru prelungirea autorizarii (de functionare, n.r.) din luna mai. Marti am primit o adresa de la CNCAN ca trebuie sa modificam niste documente in sensul pe care-l doresc dansii. La unul din cele cinci puncte stipulate trebuia sa facem o completare, iar la celelalte patru puncte era vorba despre revizuirea unor planuri de interventie in situatii de urgenta. Nu erau lucruri care tin de functionarea aparatului. De ieri pana astazi am facut toate modificarile solicitate si de vineri dimineata ne-au promis ca ne transmit avizul si ca putem continua activitatea”, a declarat dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal, conform Agerpres.

Conform sursei citate, ea a precizat ca nu ar fi fost nicio problema daca in respectiva adresa a CNCAN nu aparea specificat faptul ca trebuie incetata activitatea, in caz contrar managerul spitalului si Sectia de Radioterapie raspund penal.

„Pacientii au ramas in continuare internati, nu au fost trimisi acasa. Cei care au internare de zi vor fi anuntati sa vina la tratament”, a mai precizat dr. Olimpia Oprea.

In perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va incepe procedurile pentru organizarea unei licitatii de cumparare a unui nou accelerator pentru Sectia de Radioterapie a spitalului si atunci vor functiona doua astfel de aparate.

La Spitalul Municipal din Timisoara fac tratament zilnic aproximativ 100 de pacienti, 70 fiind internati in sectia cu paturi.

Etichete: radioterapie, radioterapie timisoara, tratament cu radioterapie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.