Tichetele sociale ar putea fi utilizate si la cumpararea de medicamente

Deputatii au initiat un proiect de lege pentru ca tichetele sociale, de care beneficiaza peste 2,5 milioane de romani cu venituri mici, sa poata fi folosite si pentru cumpararea de medicamente.

„Sanatatea oamenilor este esentiala si, din pacate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din Romania nu isi permit sa cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie ca vorbim de tratamente pentru diferite afectiuni cronice, fie de medicamente pentru afectiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor sa cumpere si medicamente, pe langa alimente, prin cardurile sociale”, declara deputata Diana Stoica, potrivit unui comunicat de presa al USR.

Proiectul modifica OUG 63/2022 astfel incat beneficiarii sa poata folosi tichetele sociale de 250 de lei si pentru medicamente, pe langa produse alimentare si mese calde. Initiativa se bazeaza pe faptul ca persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sanatate, pentru ca nu au acces la servicii de sanatate adecvate si, de multe ori, traiesc in conditii precare.

„In urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am inteles cat de util ar fi pentru ei sa poata folosi aceste carduri si pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile sa ajunga mai usor la medicatia necesara si, din acest motiv, sper ca toti colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, sa inteleaga importanta proiectului si sa il voteze”, precizeaza si deputatul Eugen Terente.

De tichetele sociale acordate din fonduri europene (Programul Operational Incluziune si Demnitate Sociala si Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate) pot beneficia pensionarii si persoanele cu dizabilitati cu venituri de pana la 1.500 de lei, familiile cu cel putin doi copii in intretinere si familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei, familiile care primesc ajutor social si persoanele fara adapost.

Etichete: tichetele sociale, medicamente, tichete sociale la farmacie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.