Teste pentru o aplicatie care poate detecta noul coronavirus inainte de aparitia simptomelor

Noua Zeelanda a inceput sa testeze o aplicatie conceputa pentru a detecta coronavirusul inainte ca utilizatorul acesteia sa prezinte simptome, informeaza, joi, AFP.

Aplicatia se conecteaza la ceasuri inteligente sau dispozitive mobile care evalueaza activitatea sportiva si se bazeaza pe inteligenta artificiala pentru a analiza variabile precum ritmul cardiac si temperatura corporala, astfel incat sa poata detecta semnele precursoare de COVID-19, scrie si Agerpres.

Potrivit dezvoltatorului, aplicatia poate detecta virusul cu o precizie de 90% cu pana la trei zile inainte de aparitia simptomelor, precum tuse, dificultati de respiratie si oboseala.

„Daca aplicatia ‘elarm’ corespunde asteptarilor, ar putea permite prevenirea rapida a personalului nostru. Asta inseamna ca pot fi luate masuri adecvate, cum ar fi plasarea in izolare si testarea pentru COVID-19”, a declarat Shayne Hunter, director adjunct in cadrul Ministerului Sanatatii, potrivit surselor citate.

Potrivit oficialului, aproximativ 500 de lucratori frontalieri vor participa, timp de o luna, la testarea acestei aplicatii.

Etichete: aplicatie coronavirus, detectare coronavirus, simptome coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.