Testari medicale gratuite pentru boli de inima si diabet, in mediul rural

Peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de testari medicale gratuite pentru boli de inima si diabet. In perioada aprilie – iunie 2023, peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de testari medicale gratuite in cadrul celei de-a doua editii a caravanei „Sanatatea vine la tine”, un proiect al Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR).

“Echipe formate din medici specialisti, medici rezidenti, asistente medicale si elevi la scoli postliceale vor merge pe teren pentru a testa, a informa si a educa pacientii despre riscurile complicatiilor diabetului zaharat si ale bolilor cardiovasculare.”, transmite APCR.

Caravana este la a doua editie si va ajunge in acest an, in perioada 22 aprilie – 18 iunie, in localitati din 7 judete: Criscior – Hunedoara, Gherghita si Starchiojd – Prahova, Ghidigeni – Galati, Sarbii-Magura – Olt, Holbav – Brasov, Vinderei – Vaslui si Surdila-Greci – Braila.

 In acest an, caravana va ajunge in trei zile in fiecare localitate, intai pentru recoltarea de sange pentru analize, apoi weekendul urmator cu echipa care cuprinde medicii de specialitate. In acest fel, pacientii vor avea deja rezultatele de la analizele de sange atunci cand vor fi vazuti de medici.

Etichete: testari medicale gratuite, testari boli de inima si diabet, testari medicale mediul rural

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.