Testari gratuite pentru depistarea HIV, hepatita B si C

poza consult medical de specialitatePana la data de 30 aprilie 2016, vor fi testate gratuit aproximativ 34.000 de persoane pentru virusul HIV, hepatita B si C. Testarile gratuite fac parte dintr-un proiect care va derulat in perioada 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016 de catre Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, Asociatia Romana Anti-SIDA, Fundatia Parada, Alianta de Lupta impotriva Adictiilor si Toxicomaniilor si Romanian Harm Reduction Network.

Pacientii cu hepatita vor fi consemnati intr-un registru national

Prin testarile gratuite pentru depistarea hepatitei B si C, se doreste realizarea unui registru national al pacientilor cu hepatita.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului “Matei Bals”, a precizat ca prin acest proiect se va organiza si o campanie nationala de informare, educare, comunicare in domeniul HIV si in hepatita B si C, punandu-se accentul pe consumatorii de droguri.

Romania isi propune sa elimine virusul hepatitei C in 5 – 10 ani

Managerul Institutul “Matei Bals” a precizat ca unul din obiectivele principale este eliminarea virusului hepatitei C in 5 – 10 ani si reducerea sub 1% a persoanelor afectate cu virusul hepatitic B.

Alexandru Rafila, consilier in ministerul Sanatatii, a precizat ca hepatita C este o boala prevenibila si tratabila. Cu toate acestea, 185 de milioane de persoane mor anual din cauza virusului hepatitei C. Dintre acestea, 1 milion de pacienti mor in fiecare an.

Testarile gratuite pentru depistarea virusului hepatitei B si C si HIV fac parte din proiectul “Imbunatatirea prevenirii si controlului HIV/SIDA si hepatitei B si C in Romania”, finantat de Guvernul Norvegiei, cu o investitie de 1.300.000 euro, la care se adauga 15% din partea statutului roman.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

6 de intrebari si raspunsuri

 • Costache mariana spune:

  Cum pot face o programare pt consult. Pt baiatul meu! Va multumesc!

 • nedelcu valerian spune:

  da

 • nedelcu valerian spune:

  As vrea sa stiu daca se pot face si in Craiova aceste analize

 • Mirela Soare spune:

  Buna ziua! va rog frumos, as dori sa ma testez gratuit pentru Hepatita B, C si testul HIV. Locuiesc inBucurestii- Noi, sector 1, va rog unde ma pot deplasa pentru aceste analize gratuite? Va multumesc

  • adriana marinescu spune:

   Fratele meu in varsta de 62 ani, oligofren, supraponderal,netransportabil, este internat in caminul Sfanta Parascheva. Cum poate fi testat gratuit pentru hepatita b si c si HIV ?

 • nedelcu spune:

  As vrea sa stiu daca se pot face si in Craiova aceste analize.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.