Testari gratuite pentru depistarea hepatitei B si C, in perioada 17-31 mai 2023

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) anunta organizarea mai multor campanii gratuite de testare pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul hepatitic B sau C. Actiunile fac parte din “Saptamana Europeana a Testarii” si se vor desfasura in perioada 17-31 mai in judetele Brasov, Cluj si Giurgiu. Peste 500 persoane pot beneficia de aceste testari.

“Saptamana Europeana a Testarii” este o campanie europeana care incurajeaza eforturile de testare si promoveaza constientizarea cu privire la beneficiile testarii precoce pentru hepatita.

“Ne bucuram sa luam parte din nou la aceasta initiativa europeana de mare succes care a pornit acum 10 ani ca un eveniment anual, iar astazi se poate lauda cu doua campanii in perioada primaverii si toamnei. Obiectivul nostru actual este de a face mai multe testari in cadrul grupurilor vulnerabile si in zonele in care traiesc comunitati defavorizate. Ne ducem in acele comunitati si regiuni care nu au fost acoperite de campaniile de testare de pana acum sau care se afla in curs de finalizare. Campaniile de testare si preventie trebuie sa devina o normalitate, sustinute constant de autoritati. In acelasi timp, sustinem necesitatea ca fiecare pacient depistat sa aiba acces la tratament in cel mai scurt timp posibil. Numai astfel Romania va reusi sa atinga obiectivului OMS de eliminare a hepatitelor virale pana in 2030,” a declarat Marinela Debu, presedintele APAH-RO.

Totodata, APAH-RO face apel la solutionarea problemei pacientilor neasigurati infectati care nu beneficiaza de tratament gratuit pentru ca legea votata anul trecut in acest sens inca nu are norme de aplicare. O alta problema ridicata de asociatie priveste accesul la terapia antivirala indicata de medic fara a exista niciun fel de pauze.

Sursa foto:FB/Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania

Etichete: hepatita, testari hepatita, testari gratuite hepatita, depistare hepatita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.