Testari gratuite pentru depistarea cancerului mamar pentru 1000 de femei

Peste 1.000 de femei din zonele rurale din partea de vest a tarii vor beneficia de testari gratuite pentru depistarea cancerului mamar, in cadrul unei campanii ce se va desfasura timp de doua luni.

Testarile gratuite pentru depistarea cancerului mamar se vor desfasura in cadrul Caravanei ‘Nu am facut destul’, care va ajunge in judetele Timis, Hunedoara, Arad, Satu Mare si Bihor.

„Caravana strange, pentru al saselea an la rand, medici si studenti la Medicina care vor oferi consultatii si informatii in 14 sate. Pe langa testarile pentru cancerul de san (examinare clinica, ecografie mamara, mamografie), medicii si studentii voluntari fac analize pentru inima (tensiune, puls, EKG), controale ale alunitelor suspecte, spirometrii pentru a verifica functia plamanilor, asigura calcularea indicelui de masa corporala (pentru gradul de obezitate) si fac teste pentru diabet (masurarea glicemiei)”, potrivit unui comunicat trimis de organizatorii campaniei.

Primele testari gratuite pentru depistarea cancerului mamar vor incepe in data de 5 octombrie, in satul Dudestii Noi, din Timis.

Campania de testare si informare ‘Nu am facut destul’ este organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) in parteneriat cu Asociatia Pacientilor Cronici din Romania (APCR).

„Incercam in acest fel sa ajungem noi la cei care nu reusesc sa vina decat foarte rar la medic. Acolo unde medicii descopera suspiciuni la ecografie, mergem mai departe – ne asiguram ca femeile fac, tot gratuit, mamografie in clinici de specialitate. Nu lasam pe nimeni de izbeliste. Descoperit la timp, cancerul mamar este tratabil”, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC, conform comunicatului mentionat.

Potrivit campaniilor derulate in anii trecuti, o femeie din sapte are o problema medicala la sani, insa refuza sa mearga la la doctor, fie de frica, fie de rusine.

Etichete: testari gratuite pentru depistarea cancerului mamar, analize cancerul mamar, cancerul la san, consultatii gratuite femei

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.