Testari gratuite pentru depistarea astmului in 3 orase din tara

Complicatii in cazul bolnavilor de varicelaIn perioada 10-11 mai 2014, vor fi organizate testari gratuite pentru depistarea astmului in Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova. Actiunile fac parte din campania nationala pentru preventia si diagnosticarea astmului la timp, cu mesajul “Informeaza – te. Consulta medicul pneumolog sau alergolog. Testeaza-te. Trateaza-te corect”.

Teste de evaluare online si spirometrii gratuite

Prof.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, precizeaza ca persoanele care au probleme respiratorii pot sa-si faca un test de evaluare online pe acest site.

In acelasi timp, pot sa se prezinte pentru o spirometrie gratuita la corturile special amenajate in cele trei orase din tara, respectiv Bucuresti (Parcul Tineretului), Cluj Napoca (Piata Mihai Viteazul), Craiova (Parcul Nicolae Romanescu).

Testarile gratite vor avea loc intre orele 9.30 si 16.30.

“Astmul poate fi controlat, exista acum metode si tratamente pentru a duce o viata cat mai normala”, a precizat prof.dr. Florin Mihaltan.

Aproximativ 4000 de persoane au fost diagnosticate cu o boala pulmonara in campania anterioara

In campania din anul 2013, derulata de catre Societatea Nationala de Pneumologie in 48 de centre din tara, au fost testate 12.481 de persoane, din care 3.994 au fost diagnosticati cu o boala pulmonara sau cu risc crescut de a dezvolta o astfel de afectiune.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.