Testari alergologice epicutanate gratuite in ambulatoriul SUUB

In ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) se pot face gratuit testari alergologice epicutanate recomandate in cazul pacientilor cu dermatita de contact.

Potrivit unui comunicat de presa, testarea alergologica epicutanata PATCH se face la SUUB pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Aceasta testarea consta in aplicarea unor plasturi cu produse standardizate (cu extracte de alergene).

„Pacientii pot veni si cu produsele lor. Spre exemplu, daca o pacienta are o alergie la o anumita crema sau un anumit fard, poate veni cu ele si, pe langa produsele standardizate pe care le avem, adaugam si produsul respectiv. Plasturii cu aceste produse puse in ei se lipesc pe piele curata, in general, pe spatele pacientului”, a declarat un medic specialist in alergologie si imunologie, conform sursei citate.

Pacientul sta 48 de ore cu acel leucoplast, cu indicatia ca in acest interval de timp sa nu se spele pe zona respective, apoi revine la control. In cazul in care reactia nu este clar pozitiva sau clar negativa, pacientul este chemat dupa 72 de ore la un alt control, pentru a vedea exact reactia pielii in zona unde a fost aplicat leucoplastul.
In functie de rezultat, medicul va stabili tratamentul care trebuie urmat.

Dermatita de contact alergica este o reactie de hipersensibilitate intarziata, in care, dupa contactul initial cu o substanta straina, la reexpunere apare inflamatie mediata immunologic.

„In cazul dermatitei de contact alergica apar pete rosii, aspre, cu prurit pe zona in care pacientul a venit in contact cu substanta care-i produce alergia. Petele se extind apoi la distanta, cu mancarime si leziuni si tot reapar la contactul cu alergenul respectiv”, mai precizeaza medicul alergolog.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.