Testarea persoanele aflate in carantina institutionalizata se face numai daca acestea devin simptomatice

In cazul persoanelor aflate in carantina institutionalizata se efectueaza un test pentru COVID-19 numai daca devin simptomatice.

Precizarea apare intr-un document care modifica ordinul ministrului Sanatatii nr. 414/2020 privind instituirea masurii de carantina pentru persoanele aflate in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectia cu COVID-19 si stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei, relateaza Agerpres.

Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, la persoanele aflate in carantina institutionalizata se efectueaza un test pentru COVID-19 numai daca devin simptomatice. Pana la primirea rezultatelor, acestea vor fi izolate corespunzator. In cazul in care rezultatul este pozitiv, acestea vor fi transportate si izolate in spital.

Iesirea din carantina institutionalizata se va face dupa o perioada de 14 zile, daca persoana nu a prezentat simptome de boala in decursul carantinarii si este clinic sanatoasa, se arata in document.

Directia de sanatate publica judeteana si cea a municipiului Bucuresti comunica administratorului centrului de carantina incheierea perioadei de carantinare institutionalizata si se deplaseaza pentru eliberarea avizului epidemiologic la iesirea din carantina a acestora. Avizul epidemiologic poate fi eliberat si transmis si electronic.

Etichete: testare coronavirus, teste covid-19, persoane aflate in carantina, criterii testare coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.