Testare gratuita pentru sanatatea plamanilor in 20 de orase din tara

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniCei care doresc sa isi testeze sanatatea plamanilor, o pot face gratuit incepand de astazi, 1 octombrie si pana la finalul anului.

Campania derulata de Societatea Romana de Pneumologie se va desfasura in 19 orase din tara plus Municipiul Bucuresti.

Spirometria, investigatia cea mai frecventa pentru a identifica bronhopneumopatia cronica obstructiva, se face simplu si rapid, iar partea cea mai buna este ca  rezultatele se dau pe loc.

Aceasta boala a plamanilor care afecteaza aproximativ un milion de oameni din Romania, conform studiilor actuale, se estimeaza ca va deveni a treia cauza de deces la nivel mondial.

Un studiu realizat in  anul 2012 la, initiativa Centrului pentru Politici si Servicii de Sanatate pe un esantion de 10.000 de romani arata ca multi dintre bolnavi nici nu isi dau seama de severitatea bolii lor, iar accesul la specialisti si analize gen spirometrie este extrem de redus.

Datele arata ca barbatii sunt mult mai afectati decat femeile.

Lista completa a oraselor unde se pot face analizele ( spirometriile) gratuite este disponibila pe site-ul www.desprebpoc.ro .

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.