Testare gratuita pentru hepatita C si tratament gratuit, la Suceava

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava a intrat in programul national de testare gratuita si tratament al persoanelor depistate pozitiv la hepatita C, fara interferon.

Toate persoanele interesate, cu varsta de peste 40 de ani, sunt asteptate la ambulatoriul sectiei din cadrul SJU Suceava pentru testarea gratuita, de luni pana vineri intre orele 8,00-15,00, relateaza Agerpres.

Potrivit medicilor de aici, acuratetea testului este de circa 90%, iar persoanele depistate pozitiv vor fi apoi retestate prin metode de laborator si dupa confirmare pacientul va fi indrumat spre tratament fara interferon.

Seful Sectiei de Gastroenterologie din cadrul unitatii, Dr. Dorin Achitei, a spus ca s-au obtinut rezultate foarte bune in tratamentul fara interferon, cu rata de vindecare de 99%, chiar si in cazul unor pacienti cu forme avansate de boala sau cu varste de peste 80 de ani.

Tratamentul este gratuit, fiind decontat integral de Casa de Asigurari de Sanatate.

Etichete: testare hepatita C, tratament hepatita C, tratament fara interferon, spitalul judetean de urgenta suceava

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.