Testare gratuita la mare pentru depistarea HIV si a hepatitei

Testare Babes Papanicolau gratuitaIn perioada 27-29 iulie, turistii aflati pe litoral vor putea beneficia de testare gratuita pentru depistarea infectiei cu HIV si cu virusurile hepatice B si C.

Aceste actiuni sunt facute pentru a marca Ziua Mondiala a Hepatitei — 28 iulie.

Potrivit reprezentantilor fundatiei care are initiativa de testare gratuita, un laborator mobil pentru depistarea infectiilor mentionate va fi instalat in incinta parcului de distractii din statiunea Mamaia, actiunea derulandu-se in colaborare cu Asociatia de promovare si dezvoltare turistica Aqua Magic.

„De asemenea, tot in incinta parcului de distractii, vor avea loc reprezentatii cu piesa de teatru ‘Aventurile Pompierului Zahar Ars la malul marii’, piesa care ii invata pe copii sa aiba deprinderi sanatoase, prin insusirea celor mai elementare reguli de igiena (spalatul pe maini, pe dinti, folosirea pieptenelui etc.)”, au afirmat organizatorii intr-un comunicat de presa.

Ziua Mondiala a Hepatitei este marcata pe 28 iulie ca urmare a deciziei luate de Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 2010.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.