Testare gratuita HPV si Babes-Papanicolau pentru femeile din partea de Nord-Vest a tarii

Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ din Cluj-Napoca (IOCN) deruleaza, in perioada 28-30 ianuarie, o campanie de testare gratuita HPV si Babes-Papanicolau.

“Testare GRATUITA HPV si Babes-Papanicolaou la VIVO! Mall din Cluj-Napoca pentru a marca luna internationala de lupta impotriva cancerului de col uterin. Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ din Cluj-Napoca implementeaza proiectul ‘Integrarea screeningului primar HPV in programul national de screening pentru cancerul de col uterin’, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020”, scrie intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, grupul tinta il reprezinta persoanele de sex feminin, cu varsta cuprinse intre 24 si 64 de ani.

“Una din activitatile proiectului este aceea de informare, educare si constientizare a populatiei tinta la nivel national cu privire la serviciile de screening ale cancerului de col uterin. (…) Pentru a marca luna internationala de lupta impotriva cancerului de col uterin, Institutul Oncologic Cluj-Napoca organizeaza doua evenimente. Primul, aflat la a doua editie, consta in iluminarea timp de trei zile a fostului hotel ‘Continental’ in turcoaz, simultan cu difuzarea unor mesaje de informare a populatiei tinta cu privire la accesarea serviciilor de testare oferite gratuit in cadrul proiectului. Cel de-al doilea eveniment al saptamanii este organizat in weekendul 28, 29, 30 ianuarie in parcarea VIVO! Mall din Cluj-Napoca, intre orele 10.00 si 17.00. Institutul Oncologic va deplasa acolo o unitate mobila, complet echipata si asistata de personal medical specializat, la care se vor efectua testari GRATUITE HPV si Babes-Papanicolaou pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului de col uterin”, mai scrie in comunicatul citat.

Pentru testare sunt asteptate femei cu domiciliul in regiunea Nord-Vest, din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj.

In Romania, in fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar aproximativ 1.800 de femei pierd lupta cu aceasta boala, cifre care ne pozitioneaza pe primul loc in Europa privind ratele de incidenta si mortalitate.

Etichete: testare HPV, testare Babes-Papanicolau, testare gratuita HPV, preventie cancer de col uterin

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.