Test de sange pentru detectarea cancerului in faza incipienta

Parlamentul European aproba terapiile bazate pe celule stem din sange ombilicalO companie americana de secventiere genetica ar putea realiza, in curand, un test universal de sange pentru detectarea cancerului in faza incipienta, in cazul persoanelor fara niciun simptom.

Pentru dezvoltarea acestui test se va utiliza tehnologia de secvențiere a ADN-ului pentru explorarea informației genetice de cancer cu originea în tumori și care circulă în sânge.

Speranța cercetatorilor este de a detecta cazurile de cancer în formare și de a le trata într-un stadiu timpuriu, ceea ce  ar creste șansele de supraviețuire in cazul multor bolnavi.

Șeful executiv al companiei americane Illumina, Jay Flatley, a declarat pentru presa internationala că a început un nou test în urmă cu 18 luni, estimând că are nevoie de încă cel puțin un an suplimentar de cercetare și dezvoltare pentru a rafina testul universal.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.