Terapie prin dans si muzica pentru persoanele cu dizabilitati din sectorul 2

Terapie prin dans si muzica pentru persoanele cu dizabilitati din sectorul 2Tinerii din Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica ‘Balotului’ vin in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică ‘Gheorghe Serban’, unde participa la un program inedit de recuperare si interactionare prin dans cu voluntarii implicati in program.

Primaria Sectorului 2 in colaborare cu voluntarii Asociatiei ‘Hraniti Copiii’ sustin acest program realizat de psihologi, asistenti sociali, muzicieni, dansatori, voluntari ai Asociatiei, care se adauga muncii specialistilor din centru, fiind considerat un alt mijloc terapeutic.

Bolnavii sunt ajutati sa depaseasca obstacolele de ordin fizic, psihic, cognitiv si social, in limita abilitatilor pe care le au, iar terapia se aplica unui spectru larg de dizabilitati precum autismul (TSA), ADHD, retardul de dezvoltare psihoemotionala, hipoacuzia, diverse dizabilitati neuropsihiatrice.

Este prima data cand acest tip de terapie se aplica unor persoane cu deficiente severe neurologice si mintale.

In opinia specialistilor, in recuperarea neuropsihiatrica, abilitatea de a aprecia si de a raspunde la muzica este o calitate innascuta a fiintei umane care ramane nealterata de handicap si nu depinde de educatia muzicala in general. In acest fel, terapia prin muzica ofera un suport considerabil pentru beneficiarii programului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.