TelVerde pentru preventia suicidului

telverdeAsociatia Romana de Preventie a Suicidului (ARPS) a deschis, joi, la Cluj-Napoca, o linie telefonica TelVerde, la care se ofera consultanta persoanelor aflate in criza suicidara.


Linia TelVerde 0800.801.200, apelabila gratuit, din orice retea, intre orele 19,00 si 7,00, este operata de membrii ai ARPS, coordonati de presedintele asociatiei, prof. univ. dr. Doina Cosman.

Proiectul liniei telefonice este realizat cu un sprijin financiar in valoare de 30.000 de lei acordat de Primarie si Consiliul Local Cluj-Napoca. Comunitatea clujeana se confrunta in ultima perioada cu un numar tot mai mare de cazuri de suicid.

Pentru a putea extinde perioada de operare a acestei linii telefonice, ARPS organizeaza, saptamanal, cursuri de pregatire a voluntarilor. Cinci persoane au fost deja selectate in urma unei sesiuni de inscriere a CV-urilor, care a avut loc in cursul lunii aprilie. Alaturi de voluntari se vor afla opt masteranzi ai Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”.

Persoanele interesate sa devina voluntari ai ARPS, operatori la TelVerde, pot trimite un CV si o scrisoare de intentie la adresa arps@antisuicid.com.

ARPS a fost infiintata in anul 2010. Presedintele asociatiei este Doina Cosman, profesor universitar de psihiatrie si sanatate mintala, sef al Disciplinei de Psihologie Clinica a Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” si sef al Clinicii Psihiatrie III, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.