Telverde pentru cetatenii care vor sa afle informatii despre coronavirus

La nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii a fost infiintata linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Astfel, cei care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19 pot apela numarul 0800800358

„Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE. Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica. La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva. Reiteram faptul ca linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta”, se precizeaza intr-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategica constituit la nivelul MAE.

In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie.

Potrivit autoritatilor, barbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice.
Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic.

De asemenea, a fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care cetateanul roman purtator al virusului a intrat in contact.

La momentul transmiterii acestei stiri, joi, 27 februarie 2020, un numar de 99 de persoane se aflau in carantina, iar 5667 persoane erau monitorizate la domiciliu.

Etichete: coronavirus, informatii coronavirus, telefon coronavirus, coronavirus romania

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.