Tehnologia Coblation, utilizata de medicii din Brasov

operatieMedicii de la Spitalul “Sfantul Constantin” din Brasov a inceput utilizarea unei noi tehnologii in domeniul chirurgiei ORL.

„Tehnologia Coblation este o metoda moderna de tratament chirurgical si este o optiune preferata interventiei clasice realizata cu bisturiul, dar si celei cu laser, datorita faptului ca nu cauzeaza sangerarea post-operatorie, specifica chirurgiei clasice, si nici nu produce arderi ale tesuturilor, cum se intampla in cazul laserului.

Metoda permite eliminarea tintita cu plasma a tesuturilor bolnave, fara a le afecta pe cele sanatoase din jur, fapt care o recomanda in interventiile ORL de mare finete, atat pentru tratamentul adultilor, cat si al copiilor”, spun reprezentantii spitalului brasovean.

„Atunci cand vorbim de operatia de indepartare a amigdalelor prin Coblation, diferentele simtite de pacienti sunt majore si constau in dureri postoperatorii minime, iar perioada de recuperare este redusa la cateva zile, prin comparatie cu chirurgia clasica, cu bisturiul, care poate ajunge la un interval cuprins intre 7 si 14 zile. De asemenea, riscul de sangerare este in cele mai multe cazuri absent sau foarte mic, fapt exclus in cazul chirurgiei clasice. Controlul se recomanda a doua zi dupa operatie, apoi la patru, sapte zile si, ulterior, la o luna”, mai afirma medicii brasoveni.

„Aceasta metoda este eficienta pentru adulti, dar mai ales pentru copii, in cazul carora amigdalele asigura protectie imunitara impotriva infectiilor. Din acest motiv, in cazul celor mici se intervine doar pentru micsorarea volumului amigdalelor si nu pentru indepartarea lor in totalitate“, explica si dr. Valeriu Bronescu, medic primar sectie ORL in cadrul Spitalului „Sfantul Constantin” din Brasov.

Cu ajutorul acestei tehnici chirurgicale pot fi tratati pacientii care sufera de boli ale gatului, de amigdalita la vegetatiile adenoide sau la valul palatin, ori ale nasului, inclusiv cei care se confrunta cu problema sforaitului, precum si patologia de apnee in somn.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.