Tataru: La data de 7 septembrie vom cunoaste gradul de transmitere a virusului in fiecare localitate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca la data de 7 septembrie se va cunoaste gradul de transmitere a noului coronavirus in fiecare localitate, iar in functie de aceasta evaluare autoritatile locale vor putea stabili conditiile in care va incepe noul an scolar.

“Noi avem reguli si scenarii facute. (…) La nivel local, fiecare inspectorat scolar judetean, fiecare directie de sanatate publica, sub coordonarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, adapteaza aceste scenarii la fiecare unitate scolara in parte. (…) Masurile se vor lua in concordanta cu situatia de la nivel local. Doar DSP-urile si inspectoratele scolare judetene stiu aceste situatii pentru fiecare scoala in parte. Noi am facut regulile, precautiile, precum si scenariile care se pot aplica, ramane adaptarea. Iar evaluarea situatiei epidemiologice, ultima data o vom face pe 7 septembrie. Incep evaluarile fiecarei scoli inca de la 1 septembrie, la 7 septembrie vom vedea si gradul de diseminare, a transmiterii locale in fiecare localitate in parte”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca, din motive de precautie, personalul didactic de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea sa sustina cursurile on-line.

Etichete: cazuri covid, transmitere coronavirus, inceperea anului scolar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.