Tataru: Dupa inceperea scolii, speram sa avem o crestere usoara a numarului de cazuri si nu la nivelul copiilor

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca, dupa inceperea scolii va fi o crestere usoara a numarului de cazuri de imbolnavire cu COVID-19, dar spera ca nu la nivelul copiilor.

“Noi speram sa avem doar o crestere usor simtita si nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a si recomandat si am fost de acord ca tot ce inseamna personal didactic si nedidactic, peste 60 ani si cei care au comorbiditati sa poata face cursurile online, precum si libertatea pe care am lasat-o autoritatilor locale, inspectoratelor scolare judetene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gandit la fiecare unitate scolara’, a declarat Nelu Tataru, potrivit Agerpres.

In legatura cu posibilitatea ca profesorii sa transmita boala, ministrul Sanatatii a aratat ca au fost elaborate niste norme care trebuie respectate.

“Inca din 15 mai, cand am avut primele masuri de relaxare, fiecare masura de relaxare a fost insotita de un ordin de ministru (…) care specifica si anumite norme in vederea functionarii si desfasurarii fiecarei activitati in parte. Si aici avem aceste norme, odata respectate sunt niste riscuri asumate. Tin sa mentionez ca din ce avem pana acum, peste 84.000 cazuri de infectare in Romania, ieri erau 5.105 de infectari la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau intre 10-19 ani. Copiii pot fi niste purtatori, patologia fiind redusa la aceasta varsta, de aceea trebuie sa imbinam dorinta, potentialul si capacitatea lor de a invata, cu siguranta pe care trebuie sa le-o acordam noi, inclusiv acei profesori care ar trebui sa respecte si ei regulile”, a mai spus Nelu Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: inceperea scolii, crestere cazuri coronavirus, covid copii, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.