Tataru: Doua saptamani grele in care vom avea o crestere progresiva a cazurilor Covid

Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca urmeaza doua saptamani de ‘crestere progresiva’ a cazurilor de infectare cu Covid-19, iar in acest timp se lucreaza la adaptarea spitalelor din zonele afectate.

“Incepand cu 3 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii, am reluat aceasta munca titanica de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu. In acest moment suntem in saptamanile in care se consuma boala acelor aproape 4.000 de pacienti care au refuzat internarea sau au solicitat externarea in cele aproape trei saptamani. Sunt doua saptamani grele in care vom avea o crestere progresiva a numarului de cazuri. Ramane ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, sa adaptam unitatile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensiva, aparatura, la numarul care in fiecare zi il vedem ca si terapie intensiva, ca si adresabilitate la unitatile de primiri urgente”, a declarat Nelu Tataru, citat de Agerptes.

Potrivit ministrului, sunt adaptate si spitalele din judetele limitrofe celor cu cazuri multe pentru a putea tratata pacienti infectati.

“Ventilatoare avem, s-au si adaptat la spitalele modulare care le avem, avem obtinut aviz pentru acel spital pe care-l avem in Chitila, se operationalizeaza astazi primele 100 de paturi, se vor operationaliza tot in zilele urmatoare si 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular ce tine de Victor Babes din Pipera, avem spitalul Elias cu acel spital din incinta, tot spital modular care este operational in acest moment si avem si unitatile mobile de terapie intensiva pe care in acest moment le avem trimise catre Pitesti, Prahova, Galati si Timisoara. Noi adaptam aceste unitati mobile, dupa cum stiti avem niste judete care in acest moment au o crestere ridicata: Dambovita, Arges, Prahova, Brasov, Galati si municipiul Bucuresti. Adaptam unitatile medicale din judetele limitrofe si din judetele aflate la distanta pentru a putea acoperi necesarul atat de paturi de terapie intensiva, ventilatoare, si de spitale suport COVID”, a mai spus Tataru, potrivit sursei citate.

El a spus ca, daca sunt respectate masurile de preventie, dupa doua-trei saptamani se poate vorbi despre o aplatizare a numarului de cazuri.

Etichete: cazuri covid, epidemie romania, pandemie coronavirus, nelu tataru, transmitere comunitara coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.