Tataru, despre aprovizionarea cu Euthyrox: Un blocaj la nivelul importului, pana ajunge la farmacie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, vizav de discontinuitatea in aprovizionarea farmaciilor cu medicamentul Euthyrox, ca in opinia sa este un blocaj care se produce la nivelul importului.

“La nivelul Agentiei Nationale a Medicamentului am facut schimbari, la nivelul Politicii Medicamentului din Ministerul Sanatatii am facut schimbari, avem anchete la aceste doua directii. Din punctul meu de vedere, este un blocaj care se produce la nivelul importului, distribuitorului, pana ajunge la farmacie”, a decarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Intrebat cand se va rezolva problema lipsei unui medicament vital pentru pacientii cu afectiuni tiroidiene, demnitarul a afirmat ca a luat legatura cu producatorul si ca, in prezent, s-a marit productia cu 20%.

“Noi speram sa ajunga de la nivelul distribuitorului in farmacii, ca sa-l gaseasca pacientul. Suntem intr-o ancheta pe care o facem atat la nivelul Directiei de Politica Medicamentului, cat si la Agentia Nationala a Medicamentului”, a mai afirmat Nelu Tataru.

Etichete: Euthyrox, medicament Euthyrox, tratament afectiuni tiroidiene

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.