Sute de pacienti asteapta, zilnic, sa fie tratati la Institutul Oncologic Cluj Napoca

Sute de persoane venite din toata tara asteapta, zilnic, la cozi mari, ca sa poata sa-si urmeze tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), dar unitatea medicala nu poata sa faca fata solicitarilor.

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimas Cadariu, spune ca acest lucru este cauzat de faptul ca bolnavii respectivi n-au putut sa beneficieze de tratament in ultimele doua luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Sunt pacienti care n-au fost tratati in lunilea astea. Am avut 1.830 saptamana trecuta, 570 ieri, azi n-avem inca statistica, dar sunt sigur peste 500. Facem tot ce e omeneste posibil. Vin pacienti si nu-i putem opri, oricat ar fi de planificat. Si sigur ca-i primesti pe toti, ca 80% sunt din alta localitate. Si trebuie facut triajul, fiindca astea-s regulile, si testare la pacientii oncologici. Iar toate aceste lucruri trebuie sa se desfasoare in afara spatiului de spital. Cautam toate solutiile si noi, colegii mei sunt absolut innebuniti de cat lucreaza. A ne bate joc de oameni ar insemna sa-i trimitem acasa”, a spus Patriciu Achimas Cadariu, citat de Agerpres.

La randul sau, si prefectul Mircea Abrudean spune ca e un numar foarte mare de pacienti care vin din toata tara.

Etichete: pacienti afectiuni oncologice, tratament boli oncologice, tratament iocn, institutul oncologic cluj napoca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.