Sute de oameni intepati de capuse si la Suceava

spital-newLa Spitalul Judetean de Urgenta Suceava s-au prezentata 243 de persoane muscate de capuse de la inceputul anului si pana acum.

Cele mai muste cauzuri au fost inregistrate in cursul lunilor mai si iunie, dar intr-un singur caz a fost confirmata boala Lyme.

Potrivit Mediafax, directorului medical al unitatii, dr. Tiberius Bradatan a mentionat ca in cazul muscaturilor de capuse, persoanele trebuie sa evite extragerea acestora aratand ca este necesara prezentarea la o unitate medicala, iar dupa extragerea capusei si toaletarea zonei respective, pacientului i se administreaza vaccin antitetanos.

Cele mai multe cazuri de boala Lyme au fost in anul 2013 cand in judet s-au inregistrat 27 de cazuri, iar in 2014 au fost 23 de cazuri.

De asemenea, si la Sibiu numarul persoanelor intepate de capuse este unul mare.

De la inceputul anului si pana acum, un numar de 512 sibieni a ajuns la spital cu intepaturi de capuse, fata de 598 persoane anul trecut.

Mai multe despre bolile cauzate de intepaturile de capuse, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.