Sute de femei mor in fiecare an din cauza hemoragiilor la nastere

sangele-este-viataIn fiecare zi, 800 de femei la nivel mondial mor din cauza complicatiilor in timpul sarcinii sau la nastere, conform statisticilor prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Hemoragiile puternice in aceste cazuri sunt principalele cazuri in cresterea ratei mortalitatii si morbiditatii, dar si a dizabilitatilor pe termen lung.

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, 14 iunie 2014

Pentru a marca importanta donarii de sange, ziua de 14 iunie este considerata Ziua Mondiala a Donatorului de Sange.

Campaniile la nivel mondial se desfasoara sub sloganul “Safe blood for saving mothers” (Sange sigur pentru a salva mamele).

Specialistii doresc sa atraga atentia asupra importantei sigurantei in donarea de sange pentru a preveni decesul matern.

A crescut numarul donatorilor voluntari

Principalul scop al campaniilor realizate de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange este de a creste pana la 100% a donarilor de sange de catre voluntari neplatiti.

65% dintre transfuziile de sange sunt facute pentru copiii sub cinci ani in tarile slab dezvoltate.

In tarile dezvoltate, cele mai multe transfuzii de sange se fac pentru pacientii peste 65 de ani.

La nivel mondial, in fiecare an se fac 107 milioane de donari de sange. Jumatate dintre acestea se fac in tarile cu un nivel ridicat de dezvoltare.

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange marcata pe 14 iunie 2014 atrage atentia asupra importantei donarii de sange dar si sigurantei transfuziilor de sange.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.