Sute de bolnavi de scleroza multipla au ramas fata tratament

pastile-ARPIM-COLORATESute de pacienti diagnosticati cu scleroza multipla, aflati in evidenta Spitalului Militar, au ramas fara medicamente de mai bine de o luna.
Acestia sunt inclusi in programul national decontat de stat si ar trebui sa beneficieze gratuit de tratament, insa reprezentantii Spitalului Militar spun ca situatia a aparut din cauza unei probleme cu licitatiile pentru medicamente.

„Tratamentul mie mi-a fost si imi este foarte util, mai ales ca boala nu a mai evoluat, asta e a doua luna de cand nu am primit tratamentul, dar speram ca il vom primi macar luna aceasta”, spune un pacient citat de Digi24.

Medicamentele pentru aceasta boala sunt foarte scumpe, iar in farmacii se gasesc cu greu.

Spitalul Militar a emis un comunicat de presa prin care a explicat ca situatia se datoreaza unui blocaj birocratic.

„Spitalul Militar a avut, pentru derularea Programului National de Neurologie, un acord-cadru incheiat cu trei operatori economici(…) La solicitarea Spitalului de incheiere a unui contract subsecvent, toti cei trei operatori au anuntat ca nu mai pot livra la pretul din acord. Acest fapt a determinat ca autoritatea contractanta sa rezilieze acordul cadru si sa emita certificatele constatatoare negative. Cererea de oferta, care are un castigator, este contestata de cei trei operatori economici, autoritatea contractanta fiind in asteptarea deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor”

In Romania exista aproximativ 10.000 de bolnavi de scleroza multipla, insa doar 2.800 sunt inclusi in programul national.
 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.