Suspiciuni de meningita West Nile in Braila

poza infectie cu virusDoua persoane din Braila se afla sub supraveghere medicala cu diagnostic probabil de meningita West Nile, a anuntat dr. Andreea Gavrilescu, seful Serviciului Supraveghere Boli Transmisibile de la Directia de Sanatate Publica din Braila (DSP).

“Este vorba despre o gravida de 25 de ani din mediul rural si de un barbat de 55 de ani din municipiu. Ambii pacienti au fost internati in Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean. In cazul gravidei boala nu se transmite la copil, insa sarcina poate fi un factor de risc pentru mama”, a mai precizat dr. Andreea Gavrilescu. 

Momentan probele biologice prelevate de la cei doi pacienti sunt analizate la Institutul National Cantacuzino, pentru stabilirea diagnosticului. Aceste doua cazuri sunt primele suspiciuni de maladie West Nile inregistrate in Braila de la inceputul sezonului calduros.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.