Sibiu: Suspiciuni de gripa si sute de infectii respiratorii

La Sibiu, numarul infectiilor respiratorii a crescut la inceputul lunii octombrie cu peste 60 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„In saptamana 40 (02.10.2017 – 08.10.2017), prima saptamana de supraveghere pentru sezonul 2017-2018, au fost inregistrate 2604 cazuri de infectii respiratorii acute (IRA ), mai multe cu 67.89% fata de aceeasi saptamana a sezonului trecut, cand au fost raportate 1.551 de cazuri. Analiza stratificata pe grupe de varsta arata ca cele mai multe cazuri (circa 48%) s-au inregistrat la grupa de varsta 15-49 ani”, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Sibiu.

In prima saptamana din octombrie s-au inregistrat 350 de cazuri de pneumonii si opt suspiciuni de gripa.

Potrivit comunicatului DSP, in judetul Sibiu ar trebui sa fie vaccinate antigripal cel putin 24.340 de persoane.

Informatii si raspunsuri privind vaccinarea antigripala, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.