Suspiciune infirmata de infectie cu coronavirusul chinez la un tanar din Bacau

Pacientul transferat in cursul zilei de luni de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” din Capitala, nu este infectat cu temutul coronavirus din Wuhan, China. Tanarul, student in China si venit acasa de putin timp, sufera de gripa sezoniera.

„Investigatiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” au aratat ca acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afectiuni virale”, se precizeaza intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

In prezent, starea tanarul este buna. El va fi externat in cursul zilei de astazi si va continua tratamentul in ambulatoriu.

Totodata, Ministerul Sanatatii reaminteste unitatilor medicale importanta comunicarii si a respectarii protocoalelor special pentru aceasta situatie.

Etichete: coronavirus china, virus wuhan, suspiciune coronavirus romania, imbolnaviri coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.