Surse alternative de caldura la spitalele de pe platforma Fundeni

Update: Institutul Clinic Fundeni a anuntat, vineri dupa-amiaza, ca RADET a reluat furnizarea agentului termic pe platforma Fundeni.

Spitalele de pe platforma Fundeni, care au ramas fara apa calda si caldura in urma unei defectiuni a retelei RADET, au primit instiintari la mai mult de doua ore dupa ce sistarile agentului termic au fost realizate, precizeaza Ministerul Sanatatii. Institutia subliniaza ca in acest caz vor fi utilizate surse alternative.

„Am vorbit cu managerii celor 3 unitati sanitare pentru ca am vrut sa verific ca pot fi asigurate conditiile necesare continuarii ingrijirilor medicale de care au nevoie pacientii. Spitalele au primit instiintari de la compania RADET la peste 2 ore dupa ce sistarile de agent termic au fost realizate. In toate cele trei locatii se vor face eforturile necesare si vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea caldurii si a apei calde. Suplimentar, am cerut reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa verifice la fata locului care este situatia si sa indrume echipele de management pentru a lua masurile necesare care se impun. Dar este regretabil ca evenimente de aceasta natura continua si nu putem fi de acord ca, in plina iarna, pacientii sa fie pusi in astfel de situatii”, a declarat Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii atrage atentia ca lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical si solicita Primariei Capitalei sa ia masuri urgente cu privire la activitatea si modul de comunicare in cazul RADET.

Pe platforma Fundeni sunt trei unitati medicale care isi desfasoara activitatea: Institutul ‘CC Iliescu’, Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Bucuresti.

Etichete: spitale fundeni, capitala fara caldura, institutul cc iliescu, institutul clinic fundeni, institutul oncologic bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.