Sursa de alimentare cu apa a Orasului Pucioasa risca sa fie contaminata cu bacteria Clostridium


Conducerea administratiei locale din Orasul Pucioasa, avertizeaza ca sursa de alimentare cu apa a orasului, respectiv cea din barajul de la Pucioasa, risca sa fie din nou contaminata cu bacteria Clostridium, cum s-a intamplat in urma cu doi ani.

Astfel, edilul a anuntat o investitie in privinta alimentarii cu apa a orasului. Noua sursa de apa este potabila.

”Solutia, pe scurt, este urmatoarea: din conducta ce vine din lacul de acumulare Bolboci, este o conducta cu diametrul de 2 metri, apa trece prin patru microhidrocentrale, unde este aerata, nu sunt probleme din punct de vedere al prezentei Clostridiumului, care este bacterie anaeroba, ajunge la ultima statie de la Pucioasa, care se afla in coada barajului, in spatele lacului de acumulare, iar de acolo apa va fi preluata de o conducta care va trece pe malul stang al lacului de acumulare si va fi adusa pana la statia de tratare de la Pucioasa. Ca sa facem acest lucru, trecem pe proprietatea celor de la Apele Romane, sunt convins ca de data asta nu ne vor mai pune piedici, va trece pe proprietatile catorva zeci de persoane si va ajunge la statia de tratare”, a precizat joi, intr-o conferinta de presa, primarul orasului Pucioasa, Constantin Ana.

El a spus ca au fost efectuate analize ale apei de la noua sursa, iar apa este potabila.

”Un lucru foarte important e ca apa, dupa analizele pe care noi le-am facut, e drept cu cei de la Compania de Apa, nu cu un laborator acreditat RENAR, apa e perfect potabila si astazi”, a mentionat edilul de la Pucioasa conform Agerpres.

Intrebat daca apa din barajul de la Pucioasa, care este sursa bruta de alimentare pentru Pucioasa si localitatile limitrofe, risca sa dezvolte Clostridium, cum s-a intamplat in urma cu doi ani, primarul a spus ca exista aceasta posibilitate si ca de aceea a cautat solutie alternativa a acestei surse de apa.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.