Supraalimentarea poate genera tulburari de memorie la persoanele varstnice

Noi studii privind imbatranirea, de la clinica Mayo, sugereaza ca exista o legatura directa intre consumul de calorii (situat zilnic intre 2100 si 6000 de calorii) si dublarea riscului pentru tulburarile de memorie la adultii de peste 70 de ani.

“Am observat o relatie directa si proportionala intre cantitatea de calorii consumata zilnic si gravitatea tulburarilor – cu cat numarul de calorii e mai mare cu atat riscul este mai mare!” afirma autorul studiului, Yonas Geda, de la clinica Mayo din Scottsdale, Arizona. ”Deocamdata aceste date trebuie considerate preliminare, pana cand vor fi confirmate si de alte studii” a subliniat autorul. „Insa exista si multe alte motive medicale pentru a indemna la un consum moderat de calorii”. Studiul a fost dat publicitatii pe 12 februarie la intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie.Patronatul Medicilor de Familie.

Citeste mai mult aici.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.