Sunt asigurarile private de sanatate o optiune pentru romani?

Sunt asigurarile private de sanatate o optiune pentru romaniChiar daca asigurarile private de sanatate au inca multe semne de intrebare pentru romani, tendinta care a fost remarcata in ultima perioada este cea de crestere a numarului de persoane care incheie o astfel de asigurare de sanatate. Cati dintre romani au o asigurare privata de sanatate?

Ce neclaritati apar in cazul asigurarilor de sanatate

Alexandru Leondari, director adjunct Eureko, a punctat faptul ca exista in randul romanilor o serie de nelamuriri in ceea ce priveste asigurarile de sanatate. Astfel ca unii romani nu ar putea sa explice diferenta si beneficiile primite de la o asigurare de sanatate si un abonament la o clinica privata.

Beneficiarii romani trebuie sa stie ca o asigurare medicala standard include vizite la medic (generalist, specialist), imagistica (Ecografii, RMN, CT), teste de laborator, vizite la medic, interventii chirurgicale, spitalizare.

Care este procentul asigurarilor private de sanatate

Alexandru Leondari a precizat ca anul trecut volumul primelor brute subscrise s-a ridicat la 17.6 milioane de euro. In 2011, valoarea totala a primelor brute subscrise a fost de 12,2 milioane de euro.

Se preconizeaza ca piata de asigurari de sanatate ar putea creste in 2013 cu 25% la 22 milioane euro.

“Potrivit estimarilor Eureko, companiile de asigurari au realizat in perioada ianuarie-martie 2013 un volum de prime brute subscrise de 5,5 milioane de euro, comparativ cu circa 6 milioane euro in primul trimestru din 2012. Potentialul de crestere a acestor asigurari ramane insa ridicat in 2013, iar piata ar putea inregistra o crestere de 25% la 22 milioane euro”, a subliniat Alexandru Leondari.

Prima de asigurare

Potrivit unei estimari Eureko, prima anuala medie la un produs cu acoperiri standard, in cazul unei persoane de 40 ani, are in vedere suma de aproximativ 500 euro/an in cazul unei asigurari individuale si 325 euro/an in cazul unei asigurari de grup.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.