Sunetele corpului ne pot spune daca suntem bolnavi

suneteSunetele corpului pot sa fie semnale de alarma sau indicii pentru anumite probleme de sanatate pe care le avem. Un grup de cercetatori de la Universitatea Cornell, New York, au inventat un dispozitiv, BodyBeat, care poate sa capteze sunetele emise de corpul nostru. Prin acest dispozitiv care functioneaza printr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil, ar putea fi detectate din timp anumite afectiuni prin sunetele emise de corpul nostru.

Cum putem folosi aplicatia BodyBeat pentru a ne monitoriza sanatatea

Pentru a putea capta sunetele corpului, cercetatorii au folosit un microfon pozitionat pe gat pentru a asculta vibratiile emise de piele sau oase.

Sunetele detectate sunt transmise wireless catre o aplicatie instalata pe un telefon mobil.

Odata sunetele capturate, aplicatia ne poate spune, spre exemplu, daca bataile inimii sunt neregulate.

Afectiunile plamanilor ar putea fi depistate tot printr-o aplicatie de mobile

Prin ascultarea si interpretarea sunetelor pe care le emitem in respiratie, aceasta aplicatie ar putea depista semnalele unei boli de plamani.

De asemenea, folosind sistemul de GPS de pe mobil, ar putea fi detectat in ce loc si la ce interval persoana care foloseste aplicatia a inceput sa tuseasca sau sa respire neregulat.

Microfonul instalat pe gat poate fi indreptat catre spatele urechii sau catre gura putand sa detecteze astfel vibratiile pe care le emitem cand respiram sau mestecam.

Cercetatorii isi doresc sa foloseasca sistemul si pentru monitorizarea sunetelor emise de stomac pentru a ne da informatii despre reactiile corpului la anumite alimente pe care le includem in dieta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.