Suicidul ar putea fi prevenit printr-o analiza de sange

Suicidul ar putea fi prevenit prin identificarea nivelului ARN-ul (acidul ribonucleic) la persoanele care au ganduri suicidale, conform unui studiu publicat in revista Molecular Psychiatry. Studiul a identificat ca un nivel ridicat de ARN ar sugera riscul crescut al persoanei de a comite suicid.

Raportul dintre nivelul ARN-ului si suicidul

Cercetatorii de la Universitatea Indiana, citati de publicatia spaniola elpais.com, au realizat un studiu pe 2 grupuri de persoane.

La fiecare 6 luni, acestor persoane li se luau probe de sange, iar rezultatele analizei de sange au corelat cu concluziile trase in interviurile cu aceste persoane.

Nivelul ridicat de ARN a fost asociat cu persoanele care aveau ganduri de sinucidere.

In acelasi timp, au identificat un nivel ridicat de ARN si la persoanele care s-au sinucis.

Aceeasi concluzie a rezultat si in urma studierii istoricului medical al persoanelor internate in urma unor incercari de sinucidere.

Barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa comita suicidul

Studiul a confirmat si faptul ca barbatii sunt mai predispusi de a comite suicidul decat femeile. In Spania, spre exemplu, din 3180 de persoane care s-au sinucis in 2011, doar 745 erau femei.

Chiar si cu aceste rezultate ale studiului, cercetatorii considera ca sunt necesare mai multe studii care sa confirme si sa ateste stiintific legatura dintre nivelul de ARN si suicid.

Aceste studii ar trebui sa aiba in vedere conditiile sociologice, culturale si psihologice pentru fiecare caz studiat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.