Subsecretar de stat in MS: Pana la sfarsitul anului 161 de maternitati vor fi dotate cu echipamente de screening auditiv


Pana la sfarsitul anului, 161 de maternitati vor fi dotate cu un numar de 191 de echipamente de screening auditiv pentru nou-nascuti, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Tiberius-Marius Bradatan, potrivit Agerpres.

„In momentul de fata este in derulare un contract subsecvent, planificat in 2018, in cadrul unui acord-cadru din 2017 pentru dotarea unitatilor sanitare cu echipamente de screening auditiv la nou-nascuti. Pana la sfarsitul anului, 161 de unitati sanitare vor fi dotate cu un numar de 191 de astfel de echipamente”, a spus Bradatan conform sursei mentionate.

El a afirmat ca MS a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternitati cu sapte tipuri de incubatoare, in functie de nivelul de competenta al fiecarei unitati sanitare.

„In prezent, Ministerul Sanatatii a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternitati cu sapte tipuri de incubatoare, in functie de nivelul de competenta al fiecarei maternitati. E vorba de un acord-cadru cu o cantitate minima de 279 de incubatoare, maxima de 1.117, care au o valoare cuprinsa intre 32,19 milioane de lei cu TVA si maxim de 128,75 milioane de lei cu TVA”, a declarat secretarul de stat.

De asemenea, el a mentionat ca ‘se asteapta’ ca incubatoarele sa ajunga in maternitati la inceputul anului viitor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.