SUA va interzice tigarile electronice aromate. Sase oameni au murit

In Statele Unite ale Americii se vor interzice tigarile electronice aromate dupa ce s-au inregistrat mai multe decese din cauza folosirii acestui tip de dispozitive.

Anuntul a fost facut de presedintele american si a venit la scurt timp dupa ce autoritatile au anuntat ca o sasea persoana a murit din cauza unei boli pulmonare provocate, cel mai probabil, de utilizarea tigarii electronice, relateaza Digi24.

Potrivit sursei citate, alti 450 de americani s-au imbolnavit de plamani tot aceeasi cauza.
Donald Trump a precizat ca este nevoie de masuri „foarte, foarte puternice” in privinta tigarilor electronice, intrucat acestea reprezinta un pericol pentru „copiii nevinovati”.

De asemenea, si secretarul american al Sanatatii, Alex Azar, a anuntat ca Administratia pentru Alimente si Medicamente va redacta in urmatoarele saptamani o serie de reglementari in privinta acestor dispozitive, mai transmite Digi24.

Autoritatile au avertizat populatia sa nu mai foloseasca dispozitivele pana cand nu este identificata substanta care ar provoca boala pulmonara.

Etichete: tigarile electronice, tigari electronice aromate, boli plamani fumat

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.