Studiu: Exercitiile cu greutati, benefice pentru ameliorarea problemelor cognitive

FAMILIE-TANARA-ALZHEIMER-STIL-DE-VIATA-SANATOSPotrivit unui nou studiu, persoanele cu varsta de peste 55 de ani care au probleme cognitive usoare, isi pot ameliora functiile cerebrale prin exercitii de mare intensitate precum ridicarea greutatilor.
Acest studiu a fost realizat de cercetatorii australieni si are un impact potential asupra formularii de exercitii fizice destinate unei populatii a planetei care imbatraneste.

Estimarile specialistilor spun ca aproximativ 135 de milioane de persoane vor suferi de dementa in 2050.

Aceasta cercetare a fost denumita ‘SMART’ si arata pentru prima data relatia cauzala dintre adaptarea muschilor la antrenamentul fizic si functiile creierului la persoanele cu varsta de peste 55 de ani care sufera de probleme cognitive usoare.

Este vorba de persoane care au pierderi de memorie, dar capabile sa traiasca independent. Aceste pierderi de memorie sunt precursoare ale unor maladii precum Alzheimer, se arata intr-un comunicat al universitatii New South Wales(UNSW), participanta la studiu alaturi de universitatile din Sydney si Adelaida, potrivit Agerpres.

Important este ca exercitiile sa se faca in mod frecvent, cel putin de doua ori pe saptamana, pentru a maximaliza castigul de forta. Acest lucru va avantaja mai mult creierului, a subliniat autorul studiului, Yorgi Mavros, cercetator la Universitatea din Sydney, citat de EFE.

Studiu a fost publicat initial in revista de specialitate Journal of American Geriatrics Society.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.