Studiu:Barbatii isi asculta sotiile cu atentie 6 minute.In discutiile cu prietenii rezista 25 de minute

cuplu-gelozieBarbatii au o capacitate mica de concentrare asupra unei discutii cu partenera si mai bine de jumatate dintre ei se declara singuri ca nefiind buni ascultatori. Lucrurile sta, insa altfel cand vine vorba de conversatiile cu prietenii despre femei si sport.

Potrivit Daily Mail, in cadrul acestui studiu cercetarea a fost efectuata pe 2.000 de barbati si femei si a aratat ca, dupa doar sase minute,barbatii  isi pierd interesul in discutiile cu partenerele de viata, dar se pot concentra, in medie, 25 de minute atunci cand discuta cu prietenii lor despre fotbal si despre vietile lor sexuale.

Acelasi studiu a mai aratat ca femeile asculta pentru mai mult timp si cu mai mult interes cand sunt implicate intr-o discutie cu prietenele decat atunci cand vorbesc cu partenerii lor.

Subiectul cel mai popular in discutiile masculine este sportul, preferat de mai mult de jumatate dintre barbatii chestionati, urmat de filme si sex.

In cazul femeilor, subiectul favorit de conversatie cu prietenele este relatia de cuplu, 55% dintre intervievate indicandu-l ca tema preferata.

Rezultatele au mai aratat ca momentul cel mai nepotrivit de a capta atentia unui barbat este in timp ce acesta urmareste un eveniment sportiv, navigheaza printre canalele TV si se joaca cu o aplicatie de pe telefonul mobil.

In medie, un barbat rateaza de cel putin patru ori pe saptamana momentul cand ar trebui sa isi asculte sotia.

Subiectele care ii fac pe barbati sa isi piarda interesul in timpul unei conversatii cu partenerele sunt cele despre persoane pe care nu le cunosc, urmate de discutiile despre colegii de munca, vedete si haine.

De asemenea, barbatii nu sunt interesati de lucruri pe care partenera le-a vazut pe retelele de socializare online, de horoscop si de ce au mancat la masa de pranz.

55% dintre femei au declarat ca isi verifica in mod regulat partenerii pentru a se asigura ca acestia asculta ceea ce ele le povestesc.

Mai mult de o treime dintre femei au spus ca un semn obisnuit al faptului ca barbatii nu asculta este durata indelungata pana cand acestia ofera un raspuns la o intrebare, dar si privirile pierdute sau fixe.

Mai mult de un sfert dintre femei au spus ca lipsa de atentie a barbatilor este vizibila si atunci cand partenerii nu isi pot lua privirea de la telefon, tableta, televizor.

Peste o cincime dintre barbati au recunoscut ca navigheaza pe internet si vizioneaza programe sportive de multe ori in timpul conversatiilor telefonice cu partenerele lor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.