Studiu: Vremea ne afecteaza moralul

Vremea ne afecteaza sau nu moralul? Acesta intrebare a fost subiectul unor lungi controverse de-a lungul anilor.

De curand, site-ul passionsante.be a publicat un studiu care arata ca exista cu adevarat un efect al conditiilor meteorologice asupra starii psihice si ca severitatea simptomelor depresive variaza in functie de vreme.

La oamenii cu tendinte depresive sau la cei cu un moral fragil, influenta vremii poate fi mult mai perfida si se intinde pe tot parcursul anului, in functie de perioadele de ploaie si soare, arata cercetatorii irlandezi.

Unul dintre parametrii interesanti vizeaza suprafata Irlandei, tara nu prea intinsa, asa incat nu exista diferente climatice prea mari intre regiuni. Observatiile au fost efectuate pe persoane de peste 50 de ani, relateaza si Agerpres.

Dr. Alain Cohen afirma in „Journal international de medecine” ca cercetatorii au recurs la tehnologia GPS pentru a strange, cu o precizie de un kilometru de locul de domiciliu al participantilor, toate informatiile meteorologice (temperatura, pluviometrie, soare). Studiul este considerat de altfel „geo-epidemiologic”.

In cadrul cercetarii s-a constatat ca cele mai ridicate rate de simptome depresive sunt iarna, iar cele mai scazute, primavara.

De asemenea o alta concluzie a fost aceea ca persoanele care traiesc in zonele cu cea mai ridicata pluviometrie prezinta cele mai evidente simptome depresive.

Oamenii de stiinta irlandezi au observat si ca participantii la studiu care locuiesc in cele mai insorite zone sunt cel mai putin expusi la tulburari depresive.

Etichete: cum ne afecteaza vremea, schimbari climatice, schimbari bruste de temperatura, depresie

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.