Studiu: Vitamina C poate fi eficienta in distrugerea celulelor canceroase

Un nou studiu concluzioneaza ca vitamina C poate fi eficienta in distrugerea celulelor canceroase.

Cercetarea a fost realizata de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Salford din Manchester, Marea Britanie.

 

In cadrul studiului s-a masurat impactul asupra tumorilor a sapte substante, printre care unele naturale, dar si doua medicamente experimentale.

S-a constatat ca vitamina C este de zece ori mai eficienta decat unele dintre medicamentele testate, iar oamenii de stiinta au observat ca acidul ascorbic are actiune de inhibare a procesului prin care glucoza este descompusa in mitocondriile celulare si transformata in energie in scopul proliferarii celulelor.

„Vitamina C este ieftina, naturala, netoxica si disponibila, asa ca folosirea ei ca potentiala arma in lupta contra cancerului este un pas semnificativ in cercetarea medicala”, a precizat dr. Gloria Bonuccelli, coordonatoarea studiului publicat in revista Oncotarget.

Cercetarea  este considerata una extrem de utila pentru viitorul tratamentelor oncologice. In prezent, cancerul reprezinta una dintre cauzele principale de deces la nivel mondial.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.