Studiu: Virusul SARS-CoV-2 poate rezista pana la 9 ore pe piele

Noul coronavirus SARS-CoV-2 ramane activ pe piele timp de noua ore, au constatat cercetatori japonezi care confirma necesitatea spalarii mainilor pentru a lupta impotriva pandemiei de Covid-19, relateaza AFP.

Prin comparatie, agentul patogen care provoaca gripa supravietuieste circa 1,8 ore, se arata in studiul publicat luna aceasta de revista Clinical Infectious Diseases.

„Supravietuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 (care provoaca boala COVID-19) pe pielea umana poate creste riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerand astfel pandemia”‘, releva studiul citat si de Agrepres.

Cercetatorii japonezi au testat esantioane de piele prelevate la autopsie de la persoane decedate, aproximativ la o zi dupa moarte.

Coronavirusul si virusul gripei devin inactivi la 15 secunde dupa aplicarea solutiei cu etanol folosit in dezinfectantele pentru maini.

„Supravietuirea mai indelungata a SARS-CoV-2 pe piele poate creste riscul de transmitere prin contact, dar igiena mainilor poate reduce acest risc”, releva studiul, potrivit surselor citate.

Etichete: coronavirus pe suprafete, coronavirus pe piele, dezinfectare coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.