Studiu: Virusul SARS-CoV-2 poate persista in sistemul digestiv al pacientilor vindecati de Covid-19

Activitatea virala si replicarea virusului pot persista in sistemul digestiv al pacientilor vindecati de Covid -19, chiar daca acestia nu prezinta simptome gastrointestinale, concluzioneaza un studiu realizat la Universitatea Chineza din Hong Kong, citat de agentia Xinhua si Agerpres.

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Chineze din Hong Kong au analizat probe de materii fecale prelevate in perioada februarie – aprilie de la cincisprezece pacienti din Hong Kong diagnosticati cu boala COVID-19, cu varste cuprinse intre 20 si 65 de ani.

Astfel, s-a constatat prezenta infectiei virale active in sistemul digestiv in cazul a sapte dintre pacienti, chiar si in absenta simptomelor gastrointestinale. Trei pacienti au continuat sa prezinte infectie virala activa pentru o perioada de pana la sase zile dupa ce au fost declarati vindecati de Covid-19.

Totodata, oamenii de stiinta au descoperit ca microflora intestinala a pacientilor cu incarcatura virala mare de SARS-CoV-2 era caracterizata de o imbogatire cu agenti patogeni si de o pierdere a bacteriilor ”bune”, capabile sa produca acizi grasi cu lant scurt.

”Activitatea virala activa si prelungita din intestinele pacientilor cu COVID-19, chiar si in absenta simptomelor gastrointestinale si dupa recuperare, evidentiaza importanta monitorizarii pe termen lung a coronavirusului si a starii de sanatate, dar si a amenintarii potentialelor cazuri de transmitere virala pe cale fecal-orala”, a declarat Siew Chien Ng, director asociat al Centrului pentru Studiul Microflorei Intestinale din cadrul universitatii, conform surselor citate.

Etichete: virusul sars-cov-2, covid sistemul digestiv, bolnavi vindecati covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.