Studiu: Varstnicii bolnavi de diabet tip 2 sunt predispusi la forme grave de Covid-19

Diabeticii de tip 2 cu varste de peste 75 de ani si care sufera complicatii legate de boala lor, sunt mai predispusi sa sufere de o forma severa de Covid-19, potrivit unui studiu citat de AFP.

Se stia deja ca diabetul este unul dintre factorii agravanti in cazul infectarii cu SARS-CoV-2. Un diabetic este mai predispus sa sufere de o forma severa a bolii si sa moara, la fel ca aceia care sufera de obezitate sau hipertensiune arteriala, scrie si Agerpres.

Niciun studiu nu mersese, insa, pana acum in detaliu pentru a afla ce tipuri de diabetici sufera de o forma grava de Covid-19.

Un prim astfel de studiu, publicat in revista de specialitate Diabetologia, a examinat caracteristicile a 1.317 diabetici care sufereau de o forma grava de Covid-19, internati in Franta intre 10 si 31 martie.

„Pacientii diabetici au fost identificati ca persoane cu risc (…) iar acest mesaj alarmist a fost perceput in acelasi mod la un pacient cu diabet de tip 2, in varsta, ca la un pacient tanar cu diabet de tip 1 de 30 de ani pe insulina”, a explicat pentru AFP endocrinologul Bertrand Cariou, care a coordonat acest studiu.

Cercetarea „a facut posibila o descriere mai precisa a pacientului diabetic cu risc”, a completat profesorul Cariou, de la Spitalul Universitar din Nantes, potrivit surselor citate.

Diabeticii cu cel mai mare risc in cazul unei infectii cu SARS-CoV-2 sunt cei varstnici, supraponderali, cu diabet de tip 2 (cea mai frecventa forma a bolii) si complicatii (cardiace, renale, retiniene).

Studiul arata, de asemenea, ca printre bolnavii cu forme severe de Covid-19 sunt foarte putini pacienti cu diabet de tip 1 (doar 3% din cazuri).

Etichete: diabet de tip 2 si covid-19, complicatii diabet tip 2, risc coronavirus diabet

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.