Studiu: Urmele infectiei cu Covid-19 ar putea ramane in plamanii pacientilor aparent vindecati

Noul coronavirus ar putea ramane in plamanii pacientilor aparent vindecati si care nu mai prezinta simptome, fara ca acest lucru sa poata fi depistat prin testele conventionale, consluzioneaza un studiu realizat de un grup de cercetatori chinezi.

Potrivit agentiei EFE, studiul elaborat de medici de la Universitatea de Medicina Militara din orasul chinez Chongqing, descrie cazul unei femei a murit in mod neasteptat dupa ce aparent se vindecase de COVID-19 si a avut rezultat negativ la trei probe de SARS-CoV-2.

Autopsia nu a relevat prezenta virusului in ficat, inima, intestine, piele sau maduva osoasa, in schimb acesta a fost descoperit in tesutul pulmonar care, in pofida faptului ca pacienta nu mai avusese simptome, prezenta daunele specifice unei infectii virale, relateaza si Agerpres.

Posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 sa nu fie eliminat complet din organism dupa ce un pacient se vindeca de COVID-19 si incertitudinea cu privire la dezvoltarea unor anticorpi suficienti pentru garantarea imunitatii in fata unei posibile noi infectii sunt doua dintre problemele care preocupa in mod deosebit comunitatea medicala in pandemia provocata de noul coronavirus.

Etichete: infectie SARS-CoV-2, noul coronavirus, infectie covid-19, pacienti vindecati covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.