Studiu: Un vaccin anti-HIV testat pe maimute are rezultate promitatoare

poza cercetare in laboratorOamenii de stiinta de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au inceput testele pe un grup de maimute pentru un vaccin impotriva HIV. Rezultatele sunt neasteptat de bune.

Potrivit 20minutes.fr, vaccinul „in doi pasi” consta in prima etapa in pregatirea sistemului imunitar cu ajutorul unui agent patogen, iar apoi in stimularea sa cu o proteina care se gaseste in membrana HIV.

Aceasta noua metoda, conform cercetatorilor,  ar putea deveni cea mai buna strategie de protejare a oamenilor impotriva infectarii cu acest virus.

Pe parcursul testelor de laborator, pentru a masura efectele serului , oamenii de stiinta au administrat mai intai maimutelor cu un vaccin impotriva unui adenovirus (virusuri asociate cu numeroase infectii umane), asta cu scopul de a „trezi” sistemul imunitar.

Apoi, medici au administrat o a doua doza de vaccin care a continut o forma purificata a proteinei care alcatuieste membrana HIV, declansand astfel o reactie mai viguroasa din partea celulelor imunitare.

Rezultatele de pana acum arata ca vaccinul a permis obtinerea unei protectii totale pentru 6 din cele 12 maimute contra unei infectari cu virusul imunodeficientei simiene (SIV), similar virusului imunodeficientei umane (HIV).

Dan Barouch, profesor de virusologie la Universitatea Harvard din Statele Unite, coordonatorul studiului, considera ca noua metoda „deschide calea spre evaluarea unui vaccin valabil pentru oameni”, relateaza si Mediafax.

Un grup farmaceutic american implicat in cercetare a anuntat ca recruteaza 400 de voluntari din Statele Unite si Rwanda pentru a derula un prim test clinic cu noul vaccin.

Alti voluntari urmeaza sa fie recrutati in curand in Africa de Sud, Uganda si Thailanda.

Studiul americanilor cu rezultatele obtinute pana acum a fost publicat in data de 2 iulie 2015 in revista Science.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Radulet Cosmin spune:

    Buna ziua am fost depistat cu Hiv in urma cu 1 an si urmez tratament cu retrovirale..As dori sa imi spuneti daca exista un tratament care poate ucide acest virus in clinicile din Canada??Va multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.