Studiu: Un sfert dintre gravide se confrunta cu probleme de sanatate mintala


Un studiu realizat in Marea Britanie a descoperit ca un sfert dintre gravide se confrunta cu probleme de sanatate mintala in timpul celor noua luni de sarcina, relateaza The Independent.

Oamenii de stiinta de la King’s College din Londra au realizat cercetarea pe 545 de femei gravide care au luat parte la consultatiile prenatale in perioada noiembrie 2014 – iunie 2016, transmite si Agerpres.

In timpul examenelor medicale, personalul specializat le-a pus femeilor doua intrebari privind starea lor psihica, o metoda care s-a dovedit extrem de eficienta in vederea identificarii problemelor de sanatate mintala.

Rezultatele au fost surprinzatoare si reflecta necesitatea includerii in cadrul consultatiilor medicale a unor evaluari ale starii emotionale a femeilor insarcinate.

Conform rezultatelor, una din patru gravide care au participat la cercetare manifesta probleme de sanatate mintala.

11% dintre femeile participante la studiu sufereau de depresie, 15% se confruntau cu stari de anxietate, 2% aveau tulburari de alimentatie, iar 2% manifestau tulburari obsesiv-compulsive.

De asemenea, multe dintre gravide prezentau o combinatie a mai multe dintre aceste probleme, mentioneaza The Independent.

Studiul, condus de Louise Howard, profesoara in cadrul King’s College, a urmarit sa contribuie la sensibilizarea comuna cu privire la problemele de sanatate mintala cu care se confrunta femeile gravide si sa demonstreze cat de usor pot fi acestea identificate si tratate, precizeaza si Agerpres.

”In practica clinica, personalul medical trebuie sa identifice problemele mintale cu care s-ar putea confrunta o femeie gravida, nu doar tulburarile de dispozitie care pana recent au reprezentant principala preocupare. Femeile ar trebui intrebate despre starea lor emotionala de catre un personal medical care manifesta obiectivitate si sustinere, in timpul tuturor contactelor din timpul sarcinii si dupa nastere”’, a subliniat Howard.

Acest studiu a fost publicat prima data in British Journal of Psychiatry.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.